10 نکته‌ ضروری قبل از انجام رابیتس کاری

رابیتس یا راویز نوعی ورقه‌‌ی فولادی از سازه‌ی ورق‌های گالوانیزه است. معمولا نوع ورق‌های رابیتس، گالوانیزه گرم است که بهترین و مقرون به صرفه‌ترین ورقه‌های موجود در بازار است. یکی از دلایل محبوبیت رابیتس، مقاومت بالای آن در برابر رطوبت و عمر بالای این محصول به دلیل ساختار و ترکیباتی که در آن استفاده می‌شود است. نکته‌ای که برای تولید کننده و مصرف کنندگان رابیتس خیلی اهمیت دارد، استفاده از ورق گالوانیزه در ترکیبات رابیتس می‌باشد که حتی بعد از مدت طولانی، زیبایی و کیفیت خود را از دست نمی‌دهد. می‌توان گفت به دلیل داشتن این ویژگی‌هاست که رابیتس بین مهندسین ساختمانی در ساخت سازه و بناهای مختلف محبوبیت قابل توجهی یافته است.

تاریخچه رابیتس و ساخت آن

در سال 1840 میلادی، صنعتگران فرانسوی به آلمان وارد شدند و با استفاده از چوب اقدام به ساخت قطعات مکانیکی کردند اما هنگام ساخت آن، ترک‌هایی بر روی چوب به وجود می‌آمد. در سال 1878 میلادی، یک مهندس آلمانی در زمینه ساختمان سازی به نام کارل رابیتس Carl Rabitz با الهام از این تکنیک صنعتگران فرانسوی، در پشت بام یک خانه، با ترکیب فلز دارای یک سوراخ به شکل سبز رنگ در کل سقف که رویه‌ی آن را با مواد عایق پلاستری پوشانده بود و جایگزین کردن یک شبکه توری فلزی بجای چوب، سازه‌ای ساخت که امروزه به نام خود او یعنی رابیتس معروف شده است.

10 نکته‌ ضروری قبل از انجام رابیتس کاری

چندی بعد با اتصال این رابیتس‌های اولیه به یک سازه، می‌توانستند عملیات ملات یا گچ‌کاری را در آن به انجام برسانند. با انجام این کار، دوام و استحکام رابیتس بالا رفته و تا به امروز کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان‌سازی داشته است.

کاربرد رابیتس در صنعت ساختمان سازی

کاربرد رابیتس در نمای ساختمان: در نمای ساختمان برای یک نواخت کردن، زیر سازی و طراحی انواع نماهای چوبی و رومی، ساخت انواع سقف کاذب و سقف‌های شیروانی، ساخت آلاچیق و حتی برای تاسیسات ساختمانی مثل برق‌کاری، نگهداری گچ، ملات، سیمان برای استحکام سازه و …. رابیتس کاربرد فراوانی دارد.

مقاله مرتبط:  محاسبه قیمت لوله پلی اتیلن در سال جدید

رابیتس در طراحی فیزیکی خود به صورتی تولید می‌شود که انواع ملات‌های مختلف به راحتی به آن بچسبد، به همین دلیل اگر بخواهیم بر روی سقف نورپردازی مخفی داشته باشیم و یا طرح‌هایی جدید مثل مشبک یا مارپیچی ایجاد کنیم، ساده‌ترین و راحت‌ترین روش، استفاده از رابیتس است.

کاربرد رابیتس در ساخت سقف کاذب: انتخاب بسیاری از فعالان در زمینه‌ی ساخت و ساز برای ایجاد سقف کاذب، سقف کاذب رابیتس است. دلیل این انتخاب در دسترس بودن مصالح، ایجاد طرح‌های متنوع و همچنین سرعت بالای کار است.

رابیتس کاری در 3 مرحله انجام می‌شود:

انواع رابیتس، معرفی وزن و ستون

  • رابیتس‌های 9 ستون: در 4 نوعه سبک (وزن حدودا ۶۵۰g)، نیمه سنگین (وزن حدودا ۷۸۰g) ، سنگین (وزن حدودا ۸۷۰g) و فوق سنگین (وزن حدودا ۹۰۰g)
  • رابیتس‌های 11 ستون: در 2 نوعه سبک (وزن حدودا ۸۳۰g) و نیمه سنگین (وزن حدودا ۸۶۰g)
  • رابیتس‌های 13 ستون: در 4 نوعه سبک (وزن حدودا ۸۶۰g)، نیمه سنگین (وزن حدودا ۹۳۰g)، سنگین (وزن حدودا ۱۰۰۰g) و فوق سنگین (وزن حدودا ۱۰۸۰g)

لازم به ذکر است که هر ورقه‌ی رابیتس بسته به ضخامت ورقی که مخصوص آن ساخته می‌شود، وزن متفاوتی دارد.

انواع رابیتس، معرفی وزن و ستون

10 نکته‌ی طلایی قبل از انجام رابیتس کاری

  • برای جلوگیری از هزینه‌های اضافی، وزن رابیتس با میزان مصرف باید هماهنگی داشته باشد. انتخاب وزن مناسب از نکات مهمی است که باید رعایت شود.
  • در هنگام برف و باران، باید از رابیتس در مقابل زنگ‌زدگی محافظت شود.
  • در حمل میلگرد و نبشی‌ها باید دقت زیادی داشته باشید و شرایط کارگاهی باید مناسب باشد.
  • برای بستن رابیتس حتما یک زیرسازی صحیح داشته باشید و از مفتول گالوانیزه رابیتس بندی استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از شکم دادن کار، حتما باید از رابیتس با تعداد پل و وزن بیشتری استفاده کنید.
  • هرچه مقدار فاصله نبشی‌ها از یکدیگر بیشتر باشد، فاصله‌ی میلگرد‌های افقی نیز باید از یکدیگر بیشتر شود. بنابراین از رابیتسی استفاده کنید که متناسب با متراژ، نوع سقف و یا نمای شما باشد.
  • دقت کنید که میلگردها باید امکان جوش‌پذیری مناسبی داشته باشند.
  • توجه داشته باشید که معمولا رابیتس‌های 13 ستون، وزن بالاتری نسبت به 11 ستون و 9 ستون دارند.
  • وزن بالا در ساخت سقف کاذب رابیتس، خطرناک می‌باشد چرا که احتمال ریزش آن را افزایش می‌دهد. بنابراین بهتر است در ساخت سقف کاذب از رابیتس 9 و یا 11 ستون استفاده شود.
  • هرچه تعداد ستون‌های رابیتس کمتر باشد، نیاز به ملات بیشتری دارد.

5 اجزای تشکیل دهنده رابیتس و مراحل اجرای سقف کاذب رابیتس

1.میلگردهای آویز:

بار اصلی سقف کاذب رابیتس به سقف اصلی یا تیرآهن‌ها، توسط میلگردهای آویز منتقل می‌شود. میلگردهای آویز را قبل از اجرای سقف صلب، در محل از پیش تعیین شده و در زمان اجرای سقف، در قسمتی دفن کرده و قسمتی از آن را به شکل آویز می‌گذارند. با خم کردن انتهای آویز جوشی و جوش دادن آن به اجزای سقف، کار سقف برای اجرای مرحله‌ی بعدی آماده می‌شود.

مقاله مرتبط:  اهمیت انتخاب موضوع برای انجام پایان نامه دکتری

نکته اصلی و مهمی که وجود دارد این است که حتما باید جوش‌کاری میلگردهای آویز توسط فردی ماهر و متخصص انجام شود تا خروجی کار تمیز و مناسب باشد.

2.نبشی‌های باربر:

انتقال بار سقف کاذب به میلگردهای آویز و سقف اصلی، نقش مهمه نبشی‌های باربر است. سایز این نبشی‌ها باید حداقل 3 سانتی‌متر باشد ولی احتمال دارد حداکثر میزان نبشی‌های باربر به 5 سانتی‌متر هم برسد. فاصله‌ی این نبشی‌ها هم بایستی حدود 60 سانتی‌متر باشد. نبشی‌های باربر باید در کناره‌ی سقف، گوشه‌ها یا کنج‌ها نصب شود.

3.رابیتس:

توری رابیتس هم که جزء اصلی سقف کاذب بوده و جنس بسیار مقاومی دارد. این محصول فولادی از متصل شدن مفتول‌های نازک گالوانیزه به پایه‌ اصلی گالوانیزه تولید می‌شود. این پایه‌های گالوانیزه که به پل نیز معروف هستند، 2 نوع اصلی و فرعی دارند.

رابیتس

4.مفتول رابیتس بندی یا مفتول گالوانیزه:

مفتول گالوانیزه که معمولا ضخامت آن‌ها 8/0 میلی‌متر بوده، یکی از بهترین گزینه‌ها برای اتصال رابیتس هستند. این مفتول‌ها مقاومت بالایی دارند و ضدزنگ هستند. برای اتصال رابیتس به میلگرد و نبشی‌ها از مفتول رابیتس‌بندی استفاده می‌شود.

مقاله مرتبط:  آموزش ترید ارز دیجیتال و بهترین صرافی ترید ارز دیجیتال

5.اندود سیمان یا گچ‌کاری:

این مرحله که مرحله‌ی پایانی کار می‌باشد، پس از نصب رابیتس انجام می‌شود و با توجه به طرح رابیتس‌بندی و نحوه‌ی قرارگیری سقف انجام می‌شود. در هنگام گچ‌کاری، محل انجام رابیتس نیز اهمیت دارد.

این مرحله از کار، روی توری فلزی را با استفاده از گچ پر کرده و سطح یکدست و سفیدی را تشکیل می‌دهند. این مرحله معمولا چندین بار تکرار می‌شود تا لایه‌ی کچ به خوبی توری رابیتس را بپوشاند و طرح‌های دلخواه به تمیزی اجرا شود.

انجام رابیتس بندی نیاز به مهارت دارد، اگر انجام این کار را به دست افراد بی‌تجربه بسپارید نمی‌توانید انتظار داشته باشید نتیجه دلخواه خود را به دست آورید.

در نهایت
در ایران، کارخانه‌‌های رابیتس مسعود در تهران، کارخانه‌ی ایران رابیتس و همچنین کارخانه‌ی صنایع مفتولی اطلس فنس، کارخانه‌های تولید کننده رابیتس می‌باشند. اجرای این کار را به نیروهای با تجربه بسپارید تا پروژه‌ی شما متحمل هزینه‌های بالا نشود. توجه به کیفیت رابیتس نیز یکی از عوامل مهم در خرید این محصول می‌باشد. رابیتس‌ها باید مقاومت زیادی در برابر زنگ‌زدگی داشته باشند. اگر قصد دارید که از رابیتس در پروژه‌های ساختمانی خود استفاده کنید و یا قصد دارید از قیمت انواع رابیتس و کاربرد هر کدام اطلاعات کسب کنید می‌توانید با کارشناسان مجموعه آهن دپو به صورت رایگان مشورت کنید.


برای درج مقاله های تخصصی خود به صورت خرید رپورتاژ آگهی بدون درج کلمه تبلیغ یا رپورتاژ آگهی در برچسب ها، در دسته بندی معرفی سایت های تخصصی آنلاین یا به این شماره (https://wa.me/+989306274183) در واتساپ پیام دهید و یا روی لینک زیر کلیک کنید و ویژگی های درج رپورتاژ آگهی در سایت آگهی تخصصم اینه را بخوانید.

ویژگی های رپورتاژ آگهی در سایت آگهی تخصصم اینه

5/5 - (1 امتیاز)

توسط مدیر سایت و تولید محتوا

بنده ارشد مهندسی مکانیک و مدیر سایت هستم. با توجه به مشکلات عدیده ای که از عدم تخصص ناشی می شد، از سال 95 با این امید که متخصصین و تحصیلکرده های کشور بتوانند مشکلات مملکت رو حل کنند، سایت آگهی تخصصم اینه را استارت زدم. انشاءالله که هر کدام گامی هرچند کوچک در این مسیر برداریم.

“3 آبان 1401” 3:10 ب.ظ