فعالیت بدنی چیست و تفاوت آن با آمادگی جسمانی و ورزش

فعالیت بدنی (Physical activity)، آمادگی جسمانی (Physical fitness) و ورزش (Exercise) درست است که در جامعه ما به یک معنی شناخته می شوند و به نوعی در هم اجین شده اند، اما

آیا می دانستید

ورزش شکلی از فعالیت بدنی است.
اما فعالیت بدنی نیازی به ورزش ندارد.
می دانید تفاوت در چیست؟

فعالیت بدنی، ورزش و آمادگی جسمانی اصطلاحاتی هستند که مفاهیم مختلفی را توصیف می کنند و اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته شده و به جای یکدیگر استفاده می شوند.

داشتن تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی مخصوصا در زندگی امروزی بیش از پیش احساس می شود. در ادامه تفاوت های این سه اصطلاح را با هم مرور کرده و در مورد فعالیت های بدنی و مزایای آن نکاتی را اشاره خواهیم کرد. پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

در واقع فعالیت بدنی فراتر از ورزش است و به عنوان هر حرکت بدنی که توسط ماهیچه های اسکلتی انجام می شود و منجر به صرف انرژی می شود تعریف می شود. مصرف انرژی را می توان بر حسب کیلو کالری اندازه گیری کرد.

در تعریفی دیگر می توان گفت، فعالیت بدنی به هر شکلی از ورزش یا حرکت بدن که انرژی مصرف می کند گفته می شود. برخی از فعالیت های روزمره زندگی، مانند انجام کارهای فعال در خانه، فعالیت در باغچه و حیاط خانه، قدم زدن با سگ و… نمونه هایی از آن ها هستند.

ورزش یک برنامه ساختاریافته از فعالیت است که جهت دستیابی یا حفظ آمادگی جسمانی تنظیم شده است. در واقع ورزش زیرمجموعه ای از فعالیت بدنی است که برنامه ریزی شده، ساختار یافته و تکراری است و هدف نهایی یا میانی آن بهبود یا حفظ آمادگی جسمانی است.

آمادگی جسمانی نیز مجموعه‌ای از ویژگی‌هایی است که به سلامت یا مهارت مرتبط هستند. میزان برخورداری افراد از این ویژگی ها را می توان با آزمون های خاص اندازه گیری کرد. در صورتی که دوست دارید فاکتورهای آمادگی جسمانی از نظر سلامتی و مهارتی را مطالعه کنید روی هر کدام از موارد زیر کلیک کنید و قسمت مربوطه را مطالعه کنید.

فاکتورهای مهم آمادگی جسمانی از نظر سلامتی

فاکتورهای مهم آمادگی جسمانی از نظر مهارتی

همچنین برای خواندن مقاله کامل آمادگی جسمانی اینجا کلیک کنید و بیشتر در این مورد به صورت کامل مطالعه کنید.


همه موارد ذکر شده، اعم از ورزش، آمادگی جسمانی (Physical fitness) و فعالیت بدنی (Physical activity) می توانند شامل فعالیت های هوازی، انعطاف پذیری و تقویت عضلات باشند.

پس این تعاریف به عنوان یک چارچوب، تفسیری برای مقایسه مطالعاتی که فعالیت بدنی، ورزش و آمادگی جسمانی را به سلامت مرتبط می‌کنند، ارائه می‌ دهند. در ادامه به فعالیتهای مختلف بدنی و مزایای آن ها خواهیم پراخت.

با مطالعه مقاله چگونه به طور طبیعی و سریع وزن کم کنیم نیز می توانید به روش های لاغری و سبک زندگی خود کمک کنید.

فعالیت بدنی (physical activity) چیست و تفاوت آن با آمادگی جسمانی (physical fitness) و ورزش

انواع فعالیت بدنی

فعالیت های بدنی می تواند شامل ورزش های هوازی، افزایش انعطاف بدن و تقویت عضله باشند که در ادامه مثال هایی برا هر کدام می آوریم.

مقاله مرتبط:  انواع تمرینات آمادگی جسمانی با تصویر


ایروبیک

فعالیت‌های ایروبیک به عنوان روزش های هوازی باعث می‌شود که سخت‌تر نفس بکشید و قلب و رگ‌های خونی‌تان سالم‌تر شوند. این ورزش ها شامل:

  • پیاده روی
  • رقصیدن
  • شنا کردن
  • ایروبیک در آب
  • آهسته دویدن و دویدن سریع
  • کلاس های ورزش و تمرین هوازی
  • دوچرخه سواری (ایستا در خانه یا باشگاه یا غیر ایستا و حرکت در مسیرها و شیب های مختلف)
  • برخی از فعالیت های باغبانی، مانند چنگ زدن و هل دادن ماشین چمن زنی
  • بازی تنیس
  • گلف (بدون استفاده از چرخ دستی)

انعطاف پذیری

فعالیت های افزایش دهنده انعطاف پذیری، دامنه حرکتی مناسبی را در مفاصل در طول زندگی تضمین می کند. از دست دادن انعطاف پذیری می تواند یک عامل مستعد کننده برای مسائل فیزیکی مانند سندرم های درد یا اختلالات تعادلی باشد. جنسیت، سن و ژنتیک همگی ممکن است بر دامنه حرکت تأثیر بگذارند. برخی تمرینات انعطاف پذیری عبارتند از:

تقویت عضله

فعالیت هایی که به عنوان تقویت کننده عضلات می باشند، قدرت شما را تقویت می کنند. این فعالیت‌ها بر روی تمام قسمت‌های مختلف بدن، از پاها، باسن، پشت، سینه، معده، شانه‌ها و بازوها کار می‌کنند. نمونه فعالیت های تقویت عضله عبارتند از:

  • باغبانی سنگین (مثل حفاری، بیل زدن)
  • ورزش های با وزنه (مثل نمونه هایی که در سایت بدنسازی ذکر می شود. بدنسازی، فیتنس و…)
  • دراز و نشست
  • کار با انواع کش های ورزشی
  • پیلاتس

مزایای داشتن فعالیت بدنی چیست؟

همه می توانند مزایای سلامتی فعالیت های بدنی را تجربه کنند. سن، توانایی ها، قومیت، شکل یا اندازه مهم نیست.

اگر در مورد فعال شدن یا افزایش سطح فعالیت خود مطمئن نیستید، شاید می ترسید صدمه ببینید. در واقع فعالیت هوازی با شدت متوسط، مانند پیاده روی سریع، عموما برای اکثر افراد بی خطر است.

سلامت مغز، کنترل وزن، کاهش بیماری ها، تقویت استخوان ها و ماهیچه ها و بهبود توانایی ها از مزایای فعالیت های روزمره بدنی می باشند.

اگر مدتی است که فعالیت بدنی نداشته اید، ممکن است از خود بپرسید که چگونه دوباره شروع کنید و چگونه فعالیت بیشتر می تواند سلامت شما را بهبود بخشد. در ادامه باتوضیحات بیشتری در این مورد شما را با ویژگی های شگفت انگیز آن در طول زندگی آشنا می کنیم.

مزایای آنی فعالیت های بدنی روی مغز

برخی از مزایای فعالیت بدنی بر سلامت مغز بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت متوسط تا شدید اتفاق می‌افتد. مهمترین مزایای آن عبارتند از بهبود تفکر یا شناخت برای کودکان 6 تا 13 سال و کاهش احساسات کوتاه مدت اضطراب برای بزرگسالان. فعالیت بدنی منظم می تواند به حفظ مهارت های تفکر، یادگیری و قضاوت با افزایش سن کمک کند. همچنین می تواند خطر افسردگی و اضطراب را کاهش دهد و به شما کمک کند خواب بهتری داشته باشید.

کنترل وزن با داشتن فعالیت بدنی

اگر به دنبال رسیدن به وزن مناسب یا حفظ وزن مناسب هستید، این را بدانید که هم رژیم غذایی و هم فعالیت جسمانی نقش مهمی در حفظ وزن بدن سالم، کاهش وزن اضافی یا حفظ موفقیت آمیز کاهش وزن دارند. زمانی که کالری بیشتری از طریق خوردن و آشامیدن از میزان کالری که می سوزانید، از جمله کالری سوزانده شده در حین فعالیت، مصرف می کنید، وزن اضافه می کنید. تعادل کالری در بدن از طریق ورودی و خروجی ان از طریق فعالیت بدنی، ورزش و… مهم است. وقتی صحبت از کنترل وزن به میان می آید، افراد در میزان فعالیت بدنی که نیاز دارند بسیار متفاوت هستند. ممکن است برای رسیدن به وزن مناسب یا حفظ آن نیاز به فعالیت بیشتر از دیگران داشته باشید. چرا که آیتم های متفاوتی برای سنجش وجود دارند.

نکات مهم حفظ وزن از نظر زمان تمرین

برای حفظ وزن خود باید تا 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی با شدت متوسط انجام دهید (مثلا 30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته). شواهد علمی قوی نشان می دهد که فعالیت بدنی می تواند به شما در حفظ وزن در طول زمان کمک کند. با این حال، میزان دقیق فعالیت بدنی مورد نیاز برای انجام این کار مشخص نیست زیرا از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. این امکان وجود دارد که برای حفظ وزن خود، نیاز به انجام بیش از 150 دقیقه فعالیت با شدت متوسط در هفته داشته باشید.

نکات مهم برای کاهش وزن و حفظ آن

برای این کار، به مقدار زیادی فعالیت بدنی نیاز خواهید داشت، مگر اینکه رژیم غذایی خود را نیز تنظیم کنید و میزان کالری مصرفی را کاهش دهید. رسیدن به وزن مناسب و ماندن در آن به فعالیت بدنی منظم و برنامه غذایی سالم نیاز دارد.

مقاله مرتبط:  استپ وزنی، انواع و راه کارهای خروج از آن

در این مورد می توانید مقاله استپ وزنی چیست و راه های پیشگیری از آن را نیز با کلیک روی عنوان های زیر مطالعه کنید.

استپ وزنی چیست

روش های پیشگیری و درمان استپ وزنی چیست

کاهش بیماری ها با فعالیت بدنی

با داشتن فعالیت بدنی خطر سلامتی خود را کاهش دهید. از جمله بیماری هایی که فعالیت بدنی می تواند از آن ها جلوگیری کند عبارتند از:


بیماری قلب و عروقی
بیماری قلبی و سکته مغزی دو عامل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده هستند. انجام حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط در هفته می تواند خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهد. با فعالیت بدنی بیشتر می توانید خطر ابتلای خود به بیماری های قلبی و عروقی را حتی بیشتر کاهش دهید. تحرک بدنی منظم همچنین می تواند فشار خون شما را کاهش داده و سطح کلسترول شما را بهبود بخشد.

دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک
فعالیت بدنی منظم می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک را کاهش دهد. سندرم متابولیک ترکیبی از چربی بیش از حد در اطراف کمر، فشار خون بالا، کم بودن کلسترول خوب(HDL) و تری گلیسیرید بالا یا قند خون بالا است.

داشتن فعالیت جسمانی و جلوگیری از سرطان ها

فعالیت بدنی خطر ابتلا به سرطان های رایج را کاهش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که بزرگسالانی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، خطر ابتلا به سرطان های زیر در ان ها کم دیده می شوند که عبارتند از:

  • مثانه
  • پستان
  • کولون یا روده بزرگ
  • آندومتر
  • مری
  • کلیه
  • ریه
  • معده

بهبود کیفیت زندگی با داشتن فعالیت جسمانی

کیفیت زندگی خود را با داشتن فعالیت بدنی بهبود ببخشید. تحقیقات نشان می دهد که انجام فعالیت بدنی منظم نه تنها به شما کمک می کند تا کیفیت زندگی بهتری داشته باشید، بلکه آمادگی جسمانی شما را نیز به مرور بهبود می بخشد.

استخوان ها و ماهیچه های خود را تقویت کنید

با بالا رفتن سن، محافظت از استخوان‌ها، مفاصل و ماهیچه‌ها مهم است. چرا که آنها از بدن شما حمایت می‌کنند و به حرکت شما کمک می‌کنند. سالم نگه داشتن استخوان ها، مفاصل و ماهیچه ها می تواند به شما کمک کند که بتوانید فعالیت های روزانه خود را راحت تر انجام دهید و از نظر بدنی فعال باشید. انجام فعالیت‌های هوازی، تقویت‌ عضلات و فعالیت‌های بدنی تقویت‌کننده استخوان در سطح متوسط تا شدید می‌تواند کاهش تراکم استخوان را که با افزایش سن به وجود می‌آید کاهش دهد.
شکستگی لگن یک بیماری جدی برای سلامتی است که می تواند اثرات منفی تغییر دهنده زندگی داشته باشد، به خصوص اگر شما یک فرد مسن هستید. خطر شکستگی لگن در افراد با فعال بدنی کمتر از افراد غیر فعال است.

مقاله مرتبط:  آمادگی جسمانی شامل چه ورزش‌هایی است؟

در میان سالمندان، فعالیت بدنی از خطر زمین افتادن و صدمات ناشی از آن را کاهش می دهد. انواع مختلف تحرک بدنی می تواند شامل فعالیت های بدنی ایروبیک، تقویت عضلات و تعادل باشد. همچنین فعالیت های مانند، تحمل وزن بدن مانند دویدن، پیاده روی سریع، پرش و تمرینات قدرتی باعث ایجاد نیرو و تراکم استخوان ها می شود. این فعالیت‌ها می‌توانند به رشد استخوان و استحکام استخوان کمک کنند و خطر آسیب‌ها و شکستگی‌های مربوط به زمین افتادن را کاهش دهند.

فعالیت فیزکی منظم به آرتریت و سایر بیماری های روماتیسمی که بر مفاصل تأثیر می گذارد کمک می کند. انجام 150 دقیقه در هفته ورزش های هوازی با شدت متوسط، به علاوه فعالیت های تقویت کننده عضلات، توانایی شما را برای مدیریت درد و انجام کارهای روزمره بهبود می بخشد و کیفیت زندگی را برای شما لذت بخش تر می کند.

فعالیت های تقویت کننده عضله مانند وزنه زدن می تواند به افزایش یا حفظ توده عضلانی و قدرت شما کمک کند. این برای افراد مسن که کاهش توده عضلانی و قدرت عضلانی را با افزایش سن تجربه می کنند، مهم است. افزایش آهسته وزن و تعداد تکرارهایی که به عنوان بخشی از فعالیت های تقویت عضله انجام می دهید، بدون توجه به سن شما، مزایای بیشتری را به همراه خواهد داشت.

جمع بندی برای داشتن فعالیت بدنی و فواید آن

محدودیت عملکردی و از دست دادن توانایی انجام فعالیت های روزمره سخت است. شما به عنوان یک فرد بزرگسال و مسن می توانید با بالا رفتن از پله ها، خرید مواد غذایی یا بازی با نوه های خود فعالیت بدنی خود را به همین سادگی افزایش دهید.

اگر شما یک فرد میانسال یا مسن تر از لحاظ فیزیکی فعال هستید، نسبت به افراد غیرفعال خطر کمتری برای محدودیت های عملکردی دارید و شانس خود را برای زندگی طولانی تر افزایش می دهید.
علم نشان می دهد که داشتن تحرک بدنی می تواند خطر مرگ زودهنگام را به دلیل علل اصلی مرگ، مانند بیماری قلبی و برخی سرطان ها کاهش دهد.

افرادی که حدود 150 دقیقه در هفته فعالیت فیزیکی دارند، 33 درصد کمتر از افرادی که از نظر فیزیکی غیرفعال هستند، در معرض خطر مرگ و میر هستند.
برای کاهش خطر مرگ زودرس، نیازی به انجام فعالیت های زیاد یا فعالیت های شدید ندارید. با هر مقدار فعالیت بدنی با شدت متوسط یا شدید می تواند عالی باشد.


منابع:

https://www.takingcharge.csh.umn.edu/what-physical-activity-fitness
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1424733
https://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/pa-health/index.htm


مقاله تخصصی قبلی سایت آگهی تخصصم اینه – در مورد هنر و معماری (مقاله معنی رنگ ها) را می توانید با کلیک روی عنوان آن بخوانید.

شرایط تولید محتوای تخصصی و خرید رپورتاژ آگهی (با ارسال در 20 شبکه اجتماعی و وبلاگ سایت) در سایت آگهی تخصصم اینه را (اینجا) مشاهده نمایید.


برای دریافت مقالات بعدی سایت ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید.


اینستاگرام و تلگرام ایده، نوآوری، خلاقیت و تکنولوژی ما هست

https://www.instagram.com/takhasosameine/

https://t.me/ineft

5/5 - (3 امتیاز)

توسط مدیر سایت و تولید محتوا

بنده ارشد مهندسی مکانیک و مدیر سایت هستم. با توجه به مشکلات عدیده ای که از عدم تخصص ناشی می شد، از سال 95 با این امید که متخصصین و تحصیلکرده های کشور بتوانند مشکلات مملکت رو حل کنند، سایت آگهی تخصصم اینه را استارت زدم. انشاءالله که هر کدام گامی هرچند کوچک در این مسیر برداریم.

“7 اردیبهشت 1401” 12:00 ب.ظ