شناختن زبان بدن دروغگویان

شناختن زبان بدن دروغگویان و درغگویی در زبان بدن، یکی از مواردی است که شما می‌توانید با شناختن آن‌ها، دوست و نادوست: ) را بشناسید. همه انسانها توانایی دروغ گفتن را دارند. و بسیاری از ما چنین می کنیم. مطالعات متعدد نشان داده است که به طور متوسط ، آمریکایی ها روزانه یک یا دو دروغ می گویند. یک رابطه سالم در درجه اول نیاز به صداقت، راستی و درستی دارد، و کسی که بخواهد به نظر خودش یه نفر دیگر را فریب بدهد، مطمئنا ارزش ارتباط و دوستی را نخواهد داشت.

درست است که دروغ و فریب جزو رفتارهای رایج انسان، مخصوصا در عصر حاضر است. تحقیقات واقعی درباره چگونگی دروغ گفتن افراد، تا عصر حاضر نیز زیاد انجام نشده است. یک نظرسنجی Reade Digest 2004 نشان داد که 96 درصد مردم حداقل بعضی اوقات دروغ می‌گویند. با این حال شناختن زبان بدن دروغگویان، به ما در پیدا کردن مسیر زندگی با انسان‌های خوب، ارتباط خوب و در نتیجه موفقیت نزدیک خواهد کرد.

اگر نمی دانید زبان بدن چیست اول توصیه می کنیم منظور از زبان بدن چیست را با کلیک روی ان مطالعه کنید و سپس این مقاله را بخوانید تا بهتر درک کنید.

نظر روان شناسان مختلف در مورد زبان بدن دروغگویان

تراسی براون ، متخصص زبان بدن و نویسنده کتاب (How to Detect Lies, Fraud and Identity Theft: Field Guide)،: برای شناسایی یک فرد دروغگو بپرسید”شما اهل کجا هستید؟” ، بعد عکس العمل انها را ببینید. مثلا ببینید چشم آنها کجا می رود؟ صدای آنها چگونه است؟ و…

دکتر لیلیان گلس، نویسنده کتاب (The Body Language of Liars)، می گوید: هنگامی که سوالات پایه و علایم را تعیین کردید، به دنبال تغییر رفتار باشید. او می گوید: “اینها کدهای ارتباطی هستند.” با این حال، علائم بی عیب و نقص نیستند و شاید یک مورد دیگر باعث این رفتار فر می شود. مثلا اگر کسی در صندلی خود ناراحت باشد، ممکن است عصبی شود. اگر کسی عصبی است، ممکن است صدای او لرزش داشته باشد و…

آنجلس دکتر جنی تایتز، روانشناس بالینی مستقر در لس آنجلس می گوید، ادراکات خود ما می تواند مانع توانایی ما در تفسیر صحیح علائم شود. او می گوید: “تفسیر دقیق شخص از طریق زبان بدن او دشوار است. زیرا ممکن است به دلایل زیادی احساس تنش یا ناراحتی به نظر برسد.” “به عنوان مثال چشم پوشی از تماس چشمی آسان است، درست است که اغلب با دروغ گفتن ارتباط دارد، ولی ممکن است به دلایل مختلف از جمله اضطراب اجتماعی، بی حوصلگی تا شرمندگی می تواند دلایل دیگری باشند. ما همیشه آنطور که تصور می کنیم در شناختن رفتار دیگران ماهر نیستیم.

شناختن زبان بدن دروغگویان

نشانه های زبان بدن دروغگو

دست های دروغگویان

دروغگوها تمایل دارند از حرکات دست پس از صحبت کردن برخلاف حین یا قبل از مکالمه استفاده کنند.
مطالعه ای که در سال 2015 توسط دانشگاه میشیگان انجام شد ، 120 کلیپ رسانه ای از پرونده های پرمخاطب دادگاه را مورد بررسی قرار داد تا بفهمد مردم هنگام دروغ گفتن در برابر راستگویی چگونه رفتار می کنند. این مطالعه نشان داد کسانی که دروغ می گویند بیشتر احتمال دارد با هر دو دست خود اشاره کنند تا آنهایی که حقیقت را می گویند. افراد دروغگو در 40 درصد از این کلیپ ها با هر دو دست خود اشاره کردند.

مقاله مرتبط:  زبان بدن چیست (رفتار غیر کلامی چیست)

برای مطالعه بیشتر در مورد زبان بدن دست ها روی آن کلیک کنید و مقاله مربوطه را بخوانید. همچنین دیگر مقالات زیر را نیز می توانید بخوانید.

زبان بدن – حالت های دست به چهره – بخش اول

زبان بدن – حالت های دست به چهره -بخش دوم

زبان بدن – دست دادن

زبان بدن – حالت های کف دست

بی قراری دروغگویان

تکان دادن بدن به جلو و عقب، چسباندن سر به پهلو یا دست و پا زدن، می تواند نشانه های فریب باشد. گلس می گوید که نوسانات در سیستم عصبی خودمختار، که عملکردهای بدن را تنظیم می کند نیز می تواند موثر باشد. وقتی افراد عصبی هستند این نوسانات در سیستم عصبی می تواند باعث ایجاد خارش یا سوزن سوزن شدن در بدن شده و به نوبه خود می تواند باعث بی قراری بیشتری شود.

تحقیقات انجام شده توسط پروفسور روانشناسی UCLA ، R. Edward Geiselman، نتیجه ای مشابه داشت و دریافت که مردم تمایل دارند هنگام رفتار ناصحیح، رفتارهای مانند بازی با موهای خود را از خود نشان دهند.

برای مطالعه بیشتر در مورد زبان بدن-حالت پاها می توانید روی عنوان مقاله زیر کلیک کنید و مطالعه نمائید.

مقاله زبان بدن-حالت پاها

نشانه های صورت دروغگویان

چشم ها

گلس می گوید کسی که دروغ می گوید ممکن است در یک لحظه مهم خیره شود یا به دور نگاه کند. این یک علامت احتمالی است که او در حال تلاش برای فکر کردن در مورد آنچه بعد از آن ممکن است اتفاق بیافتد، چشم هایش را به اطراف می چرخاند.

مردم گاهی اوقات هنگام دروغگویی به طور کوتاه نگاه می کنند. مطالعه 2015 انجام شده توسط دانشگاه میشیگان نیز نشان داد که کسانی که دروغ می گویند بیشتر از کسانی که راست می گویند خیره می شوند. تا آنجا که 70 درصد از کلیپ های دروغگوها نشان می دهد که مستقیماً به افرادی که به آنها دروغ می گویند خیره شده اند. با این حال هنوز بحث هایی در این مورد وجود دارد.

برای مطالعه بیشتر در مورد چشم ها در زبان بدن مقاله های زیر را مطالعه کنید.

مقاله حالت های چشم در زبان بدن
مقاله انواع نگاه در زبان بدن

دهان

به گفته تراسی براون، چرخاندن لب ها تا جایی که تقریباً ناپدید می شوند می تواند نشانه ای باشد که کسی دروغ می گوید. او می گوید: “این تجربه من بود که وقتی مردم این کار را می کنند، احساسات یا حقایق را کنترل می کنند.”

تحقیقات انجام شده در UCLA نشان داد افرادی که دروغ می گویند در صورت پرسیدن سوالات حساس، لب های خود را جمع می کنند. گلاس می گوید، فشار دادن لب ها همچنین می تواند به این معنی باشد که کسی نمی خواهد در مکالمه حاضر شرکت کند. او می گوید: “این یک بازتاب غریزی است به این معنی که شما نمی خواهید صحبت کنید.”

تغییر رنگ چهره

آیا تا به حال متوجه شده اید که فردی هنگام صحبت سفید می شود؟ گلس می گوید که این می تواند نشانه ای از دروغگو بودن باشد، این حالت نشان دهنده نرسیدن خون به صورت طرف مقابل است.

عرق کردن یا خشکی دهان

تغییرات سیستم عصبی خودکار می تواند باعث ایجاد عرق دروغگو در ناحیه T صورت (لب بالا، پیشانی، چانه و اطراف دهان) یا خشکی در دهان و چشم شود فرد ممکن است بیش از حد پلک بزند یا چشمک بزند، لیس بزند یا گاز بگیرد.

تن صدای دروغگویان

گلاس می گوید وقتی مردم عصبی هستند، ممکن است ماهیچه های تارهای صوتی محکم شوند (پاسخی غریزی به استرس) و این باعث می شود که صدا بسیار بلند به نظر برسد. پاکسازی گلو، وسیله ای برای کنار آمدن با ناراحتی ماهیچه های سفت شده است که گاهی اوقات می تواند نشانه عدم صداقت باشد.

تغییر ناگهانی صدا در افرادی که تمایل دارند صدای خود را بالا ببرند در مواجهه با این افراد، گاهی اوقات صدای شما بلندتر می شود چرا که در حالت دفاعی قرار می گیرید.

مقاله مرتبط:  حالت های چشم در زبان بدن

محتوای گفتار دروغگویان

محتوای گفتار دروغگویان اکثرا شامل عباراتی مانند “من می خواهم با شما صادق باشم” ، “صادقانه” یا “اجازه دهید حقیقت را به شما بگویم” می باشد. این موارد و گفته ها می تواند نشانه هایی باشد که ممکن است شخصی بیش از حد تلاش کند تا شما را در صداقت خود متقاعد کند، که در اصل دارد دروغ می گوید.

علایم و کارهایی که در برخورد با شناختن زبان بدن دروغگویان، باید انجام دهیم

در ادامه مقاله به شما در مورد شناختن زبان بدن دروغگویان با توضیحات بیشتر کمک خواهیم کرد تا اگر تا امروز نیز فریب این دسته افراد را خورده بودید، از این تاریخ به بعد دیگه اون دوستان و آشنایان دروغگو را با علایمی که تا اینجا توضیحا دادیم و بعد از این توضیح خواهیم داد بشناسید. مواردی که باید شما بدانید و رعایت کنید تا این نوع آدم‌ها را بشناسید عبارتند از:

  • تحقیق کردن
  • چک کردن صداقت طرف مقابل
  • چشم‌ها
  • لب‌تر کردن و قورت دادن مدام بزاق دهان (خشکی دهان)
  • نوع نشستن
  • یک سوال را، چندین بار و مدل مطرح کنید
  • سرعت پاسخ گویی، حالت سر یا تکان سر
  • تنفس نامرتب و سخت حرف زدن
  • تکان نخوردن
  • متقاعد کردن و تکرار کردن
  • زیاد حرف زدن
  • دست جلوی دهان گذاشتن
  • پوشاندن نواحی حساس بدن
  • عوض کردن جای پا
  • استفاده از انگشتان و اشاره کردن

در ادامه مقاله شناختن زبان بدن دروغگویان، به صورت خلاصه به نشانه های موارد ذکر شده در بالا می پردازیم.

تحقیق کردن

این مورد شامل کسانی می‌شود که تازه می‌خواهید با آن‌ها آشنا شوید. البته بعضی‌ها وقت‌ها می‌بینید چندین و چند سال هست که در ظاهر با یک نفر دوست هستین، ولی فلان حرفش را از دیگران می‌شنوید. در عصر حاضر با فرض این که طرف را کلا نمی‌شناسیم، می‌توانیم با سرچ اسم طرف در گوگل و اطلاعات موجود در شبکه‌های اجتماعی مختلف، از آن‌ها با خبر شویم و اطلاعات اولیه خوبی را بدست بیاوریم.

چک کردن صداقت طرف مقابل

صداقت طرف مقابل را چگونه می‌توان چک کرد؟
بله… با دانستن جواب آن سوال‌ها به هر طریق ممکن.
پس ما می‌توانیم با اطلاعاتی که از سرچ‌های خود، دوستان، آشنایان و… به دست آوردیم، به صداقت طرف مقابل با جواب‌هایش پی ببریم. مثلا سوال‌ها عبارتند از:

  • ماشین شما فلان است؟
  • شما منطقه فلان میشینید، فلان طرف رو میشناسید؟
  • تو چند روز که تعطیل بود کجا رفتین؟
  • و…

چشم‌ها

ارتباط چشمی در زبان بدن خیلی مهم است. پس کسی که ‌نخواهد به چشم‌های شما نگاه بکند، یا داره چیزی رو قائم می‌کنه و صداقت ندارد و یا این که خیلی خجالتی است و هول شده است. البته کسی که خجالتی بوده یا هول شده است، با چندین و چند جلسه ارتباطات می‌توان آن را تشخیص داد. این ور اون ور نگاه کردن، ساعت رو برای فرار زود به زود چک کردن و… جزو موارد هستند که دروغگویی از طریق چشم را می‌توان متوجه شد.

یکی دیگر از راه‌های تشخیص دروغ گویی از طریق چشم‌ها، پلک زدن تند تند و خیره شدن شخص درغگو به شما می‌باشد. این شگرد (خیر شدن) بیشتر برای اشخاصی است که در دروغگویی دارای کمی تبحر هستند و می‌خواهند از این طریق آن را کنترل کرده و در واقع بپوشانند. چرا که، شخصی که حقیقت را بگوید، هر از گاهی ممکن است به اطراف نگاه کند، ولی این نوع اشخاص دارای نگاهی سرد و خیره هستند.

شناختن زبان بدن دروغگویان - چشم ها

لب‌تر کردن و قورت دادن مدام بزاق دهان (خشکی دهان)

لب‌تر کردن و قورت دادن مدام بزاق دهان که در اصطلاح به آن خشکی دهان گفته می‌شود نیز یکی از انواع مواردی است که در زبان بدن با آن می‌توان طرف مقابل را شناخت. این نوع افراد شاید مدام سعی در صاف کردن گلوی خود داشته باشند، چون استرس دارند و از نظر روانی و درونی درگیر هستند. ترشح بزاق در حالتی که سیستم عصبی درگیر باشد، به صورت خودکار کم خواهد شد.

مقاله مرتبط:  زبان بدن (حالتهای دست ها)-بخش اول

نوع نشستن

اضطراب و حالت روانی درونی پر استرس می‌تواند، باعث واکنش طرف مقابل شده و سعی کند خودش را به عقب بکشد تا شما این مورد را متوجه نشوید و مچ آن‌ها را نگیرید.

یه سوال را، چندین بار و مدل مطرح کنید

اگر شما چندین مدل مختلف سوال خود را مطرح و تکرار کنید و جواب‌ها خیلی با هم تفاوت داشته باشند، نتیجه این که روراست نبودن و عدم صداقت را می‌توان با این نوع سوال کردن تشخیص داد. مهمترین نکته‌ای که طرف مقابل اگر باهوش باشد و صداقت داشته باشد، در جواب شما می‌تواند بگوید، این است که فلانی این سوال را که قبلا پرسیدی و من هم جوابش را دادم. اون موقع هست که شما خیلی راحت میگین، بله یادم نبود و ببخشید.

سرعت پاسخ گویی، حالت سر یا تکان سر

سرعت پاسخ گویی، فکر کردن در مورد آن سوال و شتاب‌زده جواب دادن نیز می‌تواند یکی دیگر از راه‌های شناختن زبان بدن دروغگویان باشد. حتی بعضی وقت‌ها دروغ گویان، ممکن است سرشان را تکان‌دهند، و یا به عقب و جلو خم می‌شوند.

تنفس نامرتب و سخت حرف زدن

تند تند نفس کشیدن، افزایش جریان خون به دلیل افزایش ضربان قلب و در نتیجه اضطراب به دلیل دروغ گفتن، از تنش و استرسی است که این نوع نفرات را درگیر کرده و دارند. در این حالت هم صحبت کردن سخت می‌شود و هم ممکن است لب‌های خود را طرف مقابلتان به هم فشرده و حتی گاز بگیرند.

تکان نخوردن

درست است که استرس، نگرانی و اضطراب، با وول خوردن ارتباط مستقیم دارد، ولی روانشناسان می‌گویند شاید کسی که ابتدای مرحله دروغ گفتن است با این نوع واکنش بدنی مواجه شده، و به عنوان یکی از علامت‌های شناختن زبان بدن دروغگویان است.

این مورد ممکن است در حالت ایستاده و نشسته با سفت و محکم شدن بدن رخ دهد، و مثل خشک شدن بدن سر جایش می‌ماند. کسی که ریلکس باشد، به صورت طبیعی دست و پای خود را در حین صحبت کردن حرکت می‌دهد و دوباره به حالت قبلی، یا حالتی جدید برمی گردد.

متقاعد کردن و تکرار کردن

اگر دیدید، شخصی که هی قصد دارد شما را با تکرار کردن حرف خود، متقاعا کند می‌توانید به درغ گفتن این شخص پی ببرید. البته شاید، با این کار دنبال فرصتی باشد تا افکار خود یکجا جمع کند و به حرف‌های (دروغ های) خود ادامه دهد.

زیاد حرف زدن

زیاد حرف زدن، یعنی طرف در ظاهر می‌خواهد به شما اطلاعات بدهد و خیلی با جزئیات با شما سخن می‌گوید و در ظاهر اطلاعات می‌دهد، در حالی که این احتمال وجود دارد که این شخص دروغ گویی بیش نیست. چرا که یکی دیگر از نشانه‌های شناختن زبان بدن دروغگویان از نظر روان‌شناسان، زیاد حرف زدن می‌باشد.

دست جلوی دهان گذاشتن

وقتی کسی موقع صحبت دستش جلوی دهانش برود، از نظر روانی و روان‌شناسی فردی دروغگو تلقی می‌شود. چون این فرد نمی‌خواهد جواب سوال را بدهد و یا این که در اون موضوع نمی‌خواهد صحبت کند. البته این کار در اکثر موارد به صورت ناخودآگاه رخ می‌دهد و طرف مقابلتان جلوی دهنش را می‌گیرد.

پوشاندن نواحی حساس بدن

گلو، سر، سینه و شکم، جزو نواحی حساس و آسیب‌پذیری هستند که دست دروغگو موقع دروغ گفتن شاید به یکی از این نواحی برود. مثلا متهمی را در نظر بگیرید که در دادگاه با سخنان شاهد برای محکوم شدن به ضرر فرد بوده و دروغگویی او را ثابت می‌کند، در این هنگام است که دست متهم ناخودآگاه به سمت گلو می‌رود.

عوض کردن جای پا

عوض کردن جای پا نیز یکی دیگر از علامت‌های استرس و ناآرامی می‌باشد که یک فرد دروغگو ممکن است این عمل در ارتباط خود آن را را انجام دهد و چندین بار نیز، آن را تکرار کند.

استفاده از انگشتان و اشاره کردن

استفاده از انگشتان، و نشانه رفتن طرف شما نیز برای رد گم کنی و توپ را زمین شما انداختن می‌باشد. چرا که فرد متبحر در دروغگویی، سعی دارد با این کار شما را نشانه رفته و این طوری همه موارد را به شما القاع و تلقین نماید، در واقع این حالت خصمانه برای این است که شما موضوع را متوجه شده و مچش را در دروغ گویی گرفتید و سعی در عوض کردن زمین بازی را دارد.

برای آشنا شدن با همه چیز در مورد زبان بدن اینجا کلیک کنید.

منابع

time

www.businessinsider.com

ویکی پدیا


مقاله تخصصی قبلی سایت آگهی تخصصم اینه فنی و مهندسی (مقاله کامپوزیت های زمینه سرامیکی (CMC)) را می توانید با کلیک روی عنوان آن بخوانید.


برای دریافت مقالات بعدی سایت ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید.


اینستاگرام ما هست

https://www.instagram.com/takhasosameine/


5/5 - (6 امتیاز)

توسط مدیر سایت و تولید محتوا

بنده ارشد مهندسی مکانیک و مدیر سایت هستم. با توجه به مشکلات عدیده ای که از عدم تخصص ناشی می شد، از سال 95 با این امید که متخصصین و تحصیلکرده های کشور بتوانند مشکلات مملکت رو حل کنند، سایت آگهی تخصصم اینه را استارت زدم. انشاءالله که هر کدام گامی هرچند کوچک در این مسیر برداریم.